Ajankohtaista
Vihreät blogit, tiedotteet ja kannanotot.Maaseutu- ja erävihreiden puheenjohtajaksi Silja Keränen Kajaanista, varapuheenjohtajaksi Jenni Kuisti Alajärveltä
Vihreiden puoluevaltuuston puheenjohtaja, kajaanilainen diplomi-insinööri Silja Keränen on valittu vihreiden valtakunnallisen yhdistyksen, Maaseutu- ja erävihreiden puheenjohtajaksi. Hän hoiti tehtävää myös vuosina 2015-19 ja lupautui nyt viemään vihreää...
Monimuotoinen metsänomistajuus ja luonnon monimuotoisuus
Luonnonvarakeskus (Luke) metsänomistajaomistuksen selvityksissä on kartoitettu yksityisten metsänomistajakunnan rakennetta ja metsänomistamisen tavoitteita vuodesta 1990 lähtien. Myös MTK on kartoittanut metsänomistajien mielipiteitä ja tavoitteita Metsätutka- ja...
Vihreät nuoret ja Maaseutu- ja erävihreät vaativat luontolakia metsien käytön kokonaisuuden hallitsemiseksi.
Suomen metsiä tarvitaan metsälajien suojeluun, hiilinieluiksi ja -varastoiksi sekä talouskäyttöön. On aivan selvää, että näitä asioita on edistettävä samanaikaisesti, ja moni ministeriöissä valmisteltu strategia näin väittää tapahtuvankin. Jyväskylän yliopiston...
Huoltovarmuus osaksi vihreää siirtymää
Ruokajärjestelmä on huoltovarmuuden tärkeä osa, jonka arvo nousee heti, kun kaupan ketjuissa on häiriöitä. Tuotteiden hinnoissa on jo nyt nousun merkit, joista osa perustuu ilmaston muutoksen vaikutuksiin kuivilla viljelyalueilla. Ruoka ei ole itsesäänselvyys ja...
Cap27 yrittää uudistua, mutta vauhti ei riitä
Vihreiden maatalous- ja eläinpoliittinen työryhmä yhdessä Maaseutu- ja erävihreiden kanssa teki lausunnon uuteen cap27-luonnokseen. Pohdinnan pohjana käytettiin vihreiden periaateohjelmaa, maatalouspoliittista ohjelmaa ja samalla aikaisemmin keskustelussa...
Tulevaisuuden lähiruoka?
Tulevaisuuden kestävässä elintarviketuotannossa on otettava huomioon monta asiaa: ruoka, tuotantomenetelmät, karjanhoito, ympäristö- ja sosioekonomiset vaikutukset. Ravinteiden on kierrettävä ja ympäristövaikutukset on minimoitava. Tässä kaikessa lähiruoka on avainasemassa.